Legume bio – Varza

Varza este incredibil de hranitoare si cu toate acestea este foarte saraca in grasimi si calorii, 100 g de frunze oferind numai 25 de calorii. Varza proaspata este o sursa excelenta de antioxidanti naturali, in special de vitamina C, oferind 36,6 mg sau aproximativ 61% din DZR la fiecare 100 g. Consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si al radicalilor liberi. De asemenea, este bogata in vitamine esentiale, cum ar fi acidul pantotenic (vitamina B-5), piridoxina (vitamina B-6) si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale deoarece organismul nostru nu le poate produce, deci are nevoie de surse externe pentru a reface depozitele.

Aceasta contine o cantitate adecvata de minerale precum potasiu, mangan, fier, magneziu.

Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.

Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corporale, care ajuta la controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale.

Fierul este necesar pentru formarea de celule rosii din sange.

Varza este o sursa foarte buna de vitamina K , furnizand aproximativ 63% din DZR la 100 gr. Vitamina K are rol potential in metabolismul osos, deci, o cantitate suficienta de vitamina K in dieta va ofera oasele sanatoase. In plus, vitamina-K, a stabilit un rol in vindecarea pacientilor cu boala Alzheimer, prin limitarea leziunilor neuronale din creierul lor.