Legume bio – Vinete

Vinetele au un continut scazut de calorii si grasimi, 100 de grame oferind numai 24 de calorii, insa sunt bogate in fibre solubile, avand la 100 gr 19% din DZR.

Vinetele au un efect benefic in tratamentul colesterolului ridicat. De asemenea, vanata contine si vitamine importante din complexul B, cum ar fi acidul pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitamina B6) si tiamina (vitamina B1), niacina (B3). Aceste vitamine sunt esentiale, deoarece organismul are nevoie de ele din surse externe pentru metabolismul lipidelor, proteinelor si carbohidratilor.

Este, de asemenea, o sursa buna de minerale, cum ar fi mangan, cupru, fier si potasiu.

Coaja de culoare albastru / violet contine cantitati semnificative de flavonoide fenolice fito-chimice numite antociani. Studiile stiintifice au aratat ca acesti antioxidanti ar avea efecte potentiale asupra sanatatii impotriva cancerului, imbatranirii, inflamatiei si in boli neurologice.